Onlinebutiken TueUkrainaa.fi är en så kallad donationsbutik där kunden köper en eller flera produkter som doneras till välgörenhet vid köptillfället. Eftersom kunden inte får någon materiell ersättning för sina pengar (en så kallad immateriell gåva), utgör denna verksamhet även insamling enligt insamlingslagen och är därför föremål för insamlingslagen. Omri ry har ett giltigt insamlingstillstånd RA/2023/1495.

Eftersom försäljningen inte innebär en kompensatorisk handel omfattas köp inte av konsumentskyddslagen. Därför har produkter som säljs via vår onlinebutik inte heller de bytes- och/eller returvillkor som erbjuds enligt konsumentskyddslagen.

Produkterna som ska beställas väljs i vår onlinebutik genom att lägga dem i kundvagnen. Beställningen görs genom att betala för innehållet i kundvagnen via onlinebutikens kassafunktion. När du gör en beställning accepterar du dessa leveransvillkor och produktpriserna. Om en e-postadress anges vid beställningstillfället skickas en orderbekräftelse via e-post. Orderbekräftelsen specificerar de beställda produkterna och deras priser.

Produkterna levereras till Ukraina till föreningar som samarbetar med denna onlinebutik (se avsnittet Om oss) eller till deras utsedda samarbetspartners i lika stora delar (1/10 del till varje). Produkter kan skickas under kampanjperioden när tillräckligt många har sålts, med hänsyn till förpackningsstorlek, penningvärde och fraktkostnader som krävs för distribution. Alla produkter kommer att skickas till mottagarna senast två (2) veckor efter kampanjperiodens slut. Om produkterna inte fördelas jämnt, kommer det återstående antalet att tilldelas genom lottning.